Sorry, your browser does not support JavaScript!

Doorrolstelling

Doorrolstellingen zijn geschikt voor opslag van grote hoeveelheden die op pallets worden opgeslagen. Ze zijn zeer geschikt voor een snelle toegang tot de goederen. Doorrolstellingen nemen 60% minder ruimte in beslag dan een statische palletstelling.

First-In, First-Out

Doorrolstellingen worden voornamelijk gebruikt wanneer er gebruik wordt gemaakt van de first-in first-out principe. De pallets worden aan de achterkant in de doorrolstelling geplaatst. De pallet komt dankzij de zwaartekracht op de rollenbanen naar de voorkant van de stelling. De snelheid van het doorrollen wordt gecontroleerd door een aantal remrollen. Wanneer de pallets naar voren zijn gerold, worden ze gestopt door een eindstop-unit.

Laden en Lossen

Zowel aan de voorkant als de achterkant van de doorrolstelling is een gangpad. Hierdoor is het mogelijk om met twee heftrucs tegelijk te werken. De ene heftruck kan de pallet aan de achterzijde plaatsen, terwijl de andere heftruck de pallet aan de voorkant kan ophalen. Dit zorgt voor een hogere snelheid van de werking binnen het magazijn.

Doorrolstellingen voor dozen

Er bestaan ook doorrolstellingen voor dozen en kratten. Deze stellingen zijn voorzien van rollenbedden, die schuin in de palletstelling worden gemonteerd. Hierdoor rollen de dozen automatisch naar voren. Ook bij deze stelling is het mogelijk om tegelijkertijd te laden en lossen. Het is een zeer compacte vorm van opslag, waardoor de vloerruimte wordt bespaard. Daarnaast werkt het efficiënt en overzichtelijk.

Bekijk hieronder een video over doorrolstellingen.