Sorry, your browser does not support JavaScript!

MVO Westfriesland Proud Partner

Ondernemers hebben een bevoorrechte positie. Zij kunnen het verschil maken door werkzoekenden, ook die met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans te bieden. WerkSaam brengt met convenant partners de concrete (werk)mogelijkheden in kaart en voert deze vervolgens uit.

Werkgevers die nog een stapje verder gaan en hun ondernemende hart echt laten spreken, kunnen MVO Noord-Holland Noord Proud Partner worden. Je wordt Proud Partner als je óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt óf 5% aan diensten en leveringen afneemt van personeel uit deze doelgroep. MVO Noord-Holland Noord Proud Partnerschap draagt bij aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tevens komen de criteria voor MVO Proud Partners overeen met die van SROI en kunnen dus voor beiden meetellen.

Tanja van der Hulst, office manager: ‘Aanvankelijk is Helden van Staal de samenwerking met WerkSaam gestart met de inzet van één medewerker. Dit beviel zo goed, dat er nu 2 medewerkers via WerkSaam aan de slag zijn. Elke medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten. Naast de informatie die wij via WerkSaam krijgen over de mogelijke inzetbaarheid van de medewerkers, worden zij bij aanvang van de werkzaamheden ingezet bij zoveel mogelijk machines. Op deze manier leren wij de kracht van de desbetreffende medewerker kennen en kunnen we hem op een, voor beide partijen, goede manier inzetten.’ Bij Helden van Staal zien ze dat maatschappelijk verantwoord ondernemen verder gaat dan alleen het plaatsen van medewerkers. Er is regelmatig overleg over de kansen en mogelijkheden met betrekking tot het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kansen creëren, dat is waar MVO om gaat.