Sorry, your browser does not support JavaScript!

GS-3 legbordstelling bij BO-MIJ in Hoorn

In het centrale magazijn van BoMij op het bedrijventerrein Hoorn 80 realiseerde Helden van Staal Magazijninrichting een twee verdiepingen hoge stelling met een plafondvloer, die berekend is op het gewicht van ruim 30.000 artikelen.

Helden van Staal Magazijninrichting en Bo-Mij hebben al vele jaren een goede relatie. Zo leverde Helden van Staal de magazijnstellingen voor alle 26 filialen van Bo-Mij. In het centrale magazijn van Bo-Mij op het bedrijventerrein Hoorn 80 realiseerde Helden van Staal Magazijninrichting ook de nieuwe stellingen. Een twee verdiepingen hoge stelling met een plafondvloer die berekend is op het gewicht van het ruim 30.000 artikelen tellende assortiment, welke vanuit het magazijn naar de landelijke filialen gaan.

Waarom deze stelling de titel “Stelling van de maand” krijgt? Patrick Wage, algemeen bedrijfsleider van Bo-Mij legt het uit: “Op de plek van het huidige magazijn stond nog ons oude magazijn. Dat hield in dat de oude stellingen eruit moesten en de nieuwe er weer in. Een dergelijke operatie in je centrale magazijn is logistiek erg ingrijpend, zeker omdat de distributie moet doorgaan. Je moet flexibel kunnen opereren waardoor samen met Helden van Staal Magazijninrichting de hele operatie vooraf goed is gepland. Dat is geslaagd. Binnen slechts enkele weken is de hele inventaris door tijdelijk gecreëerde muursluizen binnendoor naar een nabijgelegen pand verhuisd; zijn de oude stellingen afgebroken; is in het tijdelijke pand een noodmagazijn gebouwd en is het nieuwe magazijn van nieuwe GS-3 legbordstellingen voorzien en gevuld met de inventaris.”

De hele operatie was geen gemakkelijke opgave omdat er een aantal knelpunten waren, waar de stellingen op maat gemaakt moesten worden. Dat dit geen probleem is voor Helden van Staal Magazijninrichting heeft Bo-Mij aan den lijve ondervonden.

“We hebben in het magazijn te maken met een aantal vaste punten. Rondom loopt ons rolbakkensysteem met wissels voor het klaarmaken van orders. Ook beschikken we over een grote lift. Hier moesten de nieuwe stellingen tussenkomen. Dat betekende maatwerk. Daarnaast hadden we ook nog een aantal specifieke wensen waaraan het nieuwe magazijn moest voldoen. Helden van Staal Magazijninrichting begrijpt dit en weet een goed product te leveren voor een goede prijs. Daarom werken we ook graag met hen samen,” aldus Wage.