Sorry, your browser does not support JavaScript!

Poedercoaten

Poedercoaten geeft een bijzonder fraai en duurzaam resultaat. Met name omdat dit proces een strak uiterlijk en een excellente hechting oplevert, en corrosie effectief tegengaat. De afdeling poedercoating van Helden van Staal beheerst de techniek poedercoaten tot in de puntjes. Het resultaat is dan ook zichtbaar en merkbaar. Ook na vele jaren intensief gebruik van uw producten.

Geen verspilling

De zes spuitrobots bij Helden van Staal zijn voorzien van een terugwininstallatie. Het verspoten poeder wordt hiermee voor 90% opgevangen en opnieuw gebruikt. Hiermee bewijzen we niet alleen het milieu een goede dienst. Deze efficiënte benutting van het poeder bespaart kosten. En dit is weer in uw voordeel. De poedercoating die wordt aangebracht blijft lang mooi, ook na intensief gebruik. Helden van Staal levert daarmee een positieve bijdrage aan de toekomst van uw producten en aan de tevredenheid van uw afnemers.

Voordelen poedercoaten

Er zijn verschillende voordelen van poedercoaten ten opzichte van conventionele vloeibare coatings:

  • Poedercoatings stoten nul of bijna nul vluchtige organische stoffen uit.
  • Poedercoatings kunnen veel dikkere coatings produceren dan conventionele vloeibare coatings zonder te lopen of te verzakken.
  • Poedercoatingresten kunnen worden hergebruikt. Het is dus mogelijk om bijna voor 100% gebruik te maken van het poeder.
  • Poedercoatingproductielijnen produceren minder gevaarlijk afval dan conventionele vloeibare coatings.
  • Materiaal- en exploitatiekosten van een poedercoatinglijn zijn over het algemeen lager dan voor conventionele vloeibare coatinglijnen.
  • Voorwerpen voorzien van een poedercoating hebben over het algemeen minder verschillen tussen de horizontaal en verticaal gecoate oppervlakken dan met vloeistof gelakte voorwerpen.
  • Een breed scala aan speciale effecten is eenvoudig te realiseren, die onmogelijk zou zijn te bereiken met andere coatingprocessen.

Service van Helden van Staal

We verpakken uw producten met zorg, waarna wij, indien gewenst, het transport verzorgen. Wij leveren binnen 24 uur door heel Nederland! Ook onze opslagruimtes staan ter beschikking om uw producten voor korte of langere tijd op te slaan. Het assembleren van verschillende onderdelen is ook mogelijk. Lichte montagewerkzaamheden worden door onze allround medewerkers deskundig uitgevoerd.

Voor het aanleveren van de te poedercoaten producten vindt u hier de aanleverspecificaties (PDF).