Sorry, your browser does not support JavaScript!

Engineering

Reeds in de ontwerpfase wordt sterk rekening gehouden met de kostprijs van een product. Belangrijke besparingen kunnen vaak worden behaald in het materiaalverbruik, de wijze van samenstellen, het verminderen van het aantal onderdelen en het geschikt maken van een product voor geautomatiseerde productie.

Perfect samenspel met CAD/ CAM

Om u meer inzicht te geven in het profijt van deze oplossingen wordt nauw samengewerkt met onze engineeringsafdeling. Hier zitten specialisten die met behulp van geavanceerde 3D CAD/CAM-software uw idee kunnen visualiseren. En die u kunnen vertellen wat de consequenties zijn. Vervolgens wordt de maakbaarheid optimaal afgestemd op uw wensen en onze productiemogelijkheden. Een ideaal samenspel waarmee u het beste uit uw en onze kwaliteiten haalt.

3D CAD/ CAM software

Helden van Staal maakt hiervoor gebruik van RADAN, hét toonaangevende CAD/CAM-systeem voor de plaat verwerkende industrie. RADAN biedt een volledig geïntegreerde CAD/CAM-oplossing voor het ontwerpen en ontvouwen van plaatwerkproducten, het nesten en het nc-programmeren van plaatbewerkingsmachines. Met het RADAN 3D CAD-systeem voor plaatwerk kunnen wij snel en efficiënt onderdelen en samenstellingen in 3D modelleren. Alle gangbare 3D CAD-bestanden kunnen probleemloos ingelezen worden. Van de 3D plaatwerkmodellen wordt direct een correcte plaatuitslag gegenereerd. Met de Healing module kunnen fouten in een 3D CAD-model automatisch hersteld worden. RADAN 3D beschikt over uitgekiende mogelijkheden om vanuit 2D aanzichten of een vlakke uitslag een 3D model te genereren.

Met RADAN zijn wij in staat een korte doorlooptijd in de werkvoorbereiding te realiseren, de kwaliteit van de werkvoorbereiding te waarborgen en een optimale flexibiliteit te bieden in de productie.