Sorry, your browser does not support JavaScript!

Lassen

Lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte. Het materiaal op de verbindingsplaats wordt in vloeibare toestand gebracht. Hierdoor worden de materialen aan elkaar verbonden. Voor het tot stand brengen van de verbinding maken we bij Helden van Staal gebruik van robotlassen en handlassen.

Robotlassen

De lasrobot voert voorgeprogrammeerde laswerkzaamheden volledig zelfstandig en met grote herhaalnauwkeurigheid uit. Bij robotlassen wordt meestal gebruik gemaakt van booglassen. Het booglasproces MIG/MAG-lassen wordt het meest toegepast, omdat die lasmethode geen voorbehandeling nodig heeft. Die kan in iedere positie worden toegepast. Bovendien is het proces goed te automatiseren en betrekkelijk goedkoop. Verder heeft het een redelijk hoge neersmeltsnelheid en heeft deze lasmethode ook geen nabehandeling nodig.

De voordelen van robotlassen:

  • Hoge arbeidstijd: de verhouding tussen de daadwerkelijke las tijd en de tijd dat er niet wordt gelast, is zeer hoog
  • Constante en hoge kwaliteit
  • Hoge lassnelheden zijn haalbaar
  • Mogelijkheid tot optimaliseren van lasparameters naar maximale productiviteit en/of laskwaliteit
  • Er is tijdens de productie geen gekwalificeerde lasser nodig voor de bediening van de installatie

Korte levertijden

Bij Helden van Staal zorgen twee lasrobots voor een veilige, stabiele constructie tot een lengte van 3000 mm. TIG-lassen voor zichtwerk en MIG voor de gewone lasverbindingen. Met behulp van de dubbele manipulator worden de onderdelen ingespannen terwijl de robot last. Uw voordelen zijn duidelijk: hoge productiesnelheden en daardoor korte levertijden én concurrerende prijzen.

Stabiele constructie

Afwijkende lengtes, boor-, tap- en vloeiboorgaten en alle denkbare bochten: niets is voor ons te gek! Onze lasrobots zorgen voor een stabiele en goede constructie. Van zichtwerk tot de gewone lasverbindingen, bij Helden van Staal is het mogelijk!

Handlassen

Wanneer er sprake is van kleine series, prototypes of enkelstuks, kiezen wij voor handlassen. Het laswerk wordt verricht door gekwalificeerde vakmensen en geschiedt met behulp van moderne lasapparatuur. Bij handlassen gaat het om alle lasprocessen die een lasser met de hand uitvoert, met behulp van een lastoorts. De handlasser heeft grote invloed op de kwaliteit van de lasverbinding. Al onze handlassers werken veilig en beschikken over goede lastechnieken. Lassen met de hand is ambachtelijk vakwerk. Daarom is het een trager proces dan een geautomatiseerd lasproces.